Wooncentrum Huis 82


Zestien volwassenen met een mentale beperking leven in Huis 82 samen onder één dak. Geborgenheid en huiselijkheid, dat zijn de trefwoorden binnen de muren van dit huis. De bewoners kunnen terugvallen op bijkomende zorgverlening, zodat zij zich perfect kunnen inpassen in de omgeving. Dit huis is een echte thuis.

Doelgroep:

  • Volwassenen met een matige tot ernstige mentale beperking en bijkomende beperkingen.
  • Meestal bijkomende beperking: lichte gedragsproblemen, fysiek, …
  • De maximumcapaciteit bedraagt 16 personen, die samen in één huis wonen (10 bewonder beneden en 6 bewoners boven).

Activiteiten:

Gezien de aard van de beperking zijn de cliënten in dit ‘tehuis voor niet-werkenden’ (TNW) niet in staat om werk te verrichten. Daarom bieden wij 5 dagen op 7 een gestructureerde en gevarieerde dagbesteding aan in één van onze dagcentra. Ook deelnemen aan activiteiten in de buurt of boodschappen doen in de plaatselijke handelszaken behoort tot de mogelijkheden. Het doel van de activiteiten is met behulp van toezicht en begeleiding maatschappelijke integratie realiseren.

Begeleiding:

De bewoners krijgen verbale en fysieke ondersteuning tijdens het dagelijkse leven (ADL: Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen). Eten, drinken, ontspannen, omkleden, naar het toilet gaan, … de begeleiders springen bij waar nodig. De fysieke begeleiding varieert van gedeeltelijk tot volledige begeleiding (sporadisch), waarbij bepaalde huishoudelijke taken integraal overgenomen worden.

Om de lichte huishoudelijke taken (tafel dekken, afwassen, was plooien, …) in goede banen te leiden, is er verbale en fysieke begeleiding voorzien. Elke dag is er administratieve, maatschappelijke en sociale ondersteuning, voor bijna alle activiteiten. Ook ’s nachts is er permanentie, om in te grijpen in dringende gevallen.

Infrastructuur:

De bewoners verblijven in individuele kamers met maximale privacy. Wie nood heeft aan gezelschap kan terecht in de gemeenschappelijke leefruimte, bijvoorbeeld om gezellig samen te eten of te ontspannen. De volledig toegankelijke infrastructuur is uitgerust met moderne technologische hulpmiddelen (hoog-laag baden, tilliften, automatische deuren, …), wat de zelfredzaamheid stimuleert.

Contactgegevens:

Wooncentrum Huis 82
Tongersesteenweg 82
3840 Borgloon
Tel: 012 39 04 73
Clustermanager: Serge Halleux