Wooncentrum Driehuizen


Zoals de naam al verraadt bestaat dit wooncentrum uit drie met elkaar verbonden rijhuizen, gelegen in hartje Alken. Verspreid over deze drie woningen leven er 10 volwassenen met een mentale beperking. Onze bewoners zijn vertrouwde gezichten in het straatbeeld van de wijk Hakkeveld: Driehuizen is voor hen meer dan een huis, het is een echte thuis.

Doelgroep:

  • Volwassenen met een licht tot ernstige mentale beperking.
  • Eventueel bijkomende beperking: fysiek, gedrag,…
  • De maximumcapaciteit bedraagt 10 personen.

Activiteiten:

Gezien de aard van de beperking zijn de cliënten in dit ‘tehuis voor niet-werkenden’ (TNW) niet in staat om werk te verrichten. Daarom bieden wij 5 dagen op 7 een gestructureerde en gevarieerde dagbesteding aan in één van onze dagcentra.

Daarnaast genieten onze cliënten ’s avonds en in het weekend van spannende en ontspannende activiteiten. Een greep iot ons aanbod: een café, restaurant of bioscoop bezoeken, een culturele voorstelling meepikken of een plons wagen in het zwembad. Ook deelnemen aan activiteiten in de buurt of boodschappen doen in de plaatselijke handelszaken behoort tot de mogelijkheden.

Begeleiding:

De bewoners krijgen verbalen en fysieke ondersteuning tijdens het dagelijkse leven (ADL: Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen). Eten, drinken, ontspannen, omkleden, naar het toilet gaan, … de begeleiders springen bij waar nodig. De fysieke begeleiding varieert van gedeeltelijke tot volledige begeleiding, waarbij bepaalde huishoudelijke taken integraal overgenomen worden.

Om de lichte huishoudelijke taken (tafel dekken, afwassen, was plooien, …) in goede banen te leiden, is er verbale begeleiding voorzien. De juiste aanwijzing kan een taak aanzienlijk verlichten. Elke dag is er administratieve, maatschappelijke en sociale ondersteuning, voor bijna alle activiteiten.

Overdag zijn de begeleiders constant in de buurt, zodat ze onmiddellijk hulp kunnen bieden waar nodig. Ook s nachts is er permanentie ter plekke, om in te grijpen in dringende gevallen.

Infrastructuur:

De cliënten hebben de keuze uit een individuele kamer of een tweepersoonskamer. In de gemeenschappelijke ruimte kunnen de bewoners in groep van een maaltijd genieten of samen ontspannen.

Contactgegevens:

Wooncentrum Driehuizen
Hakkeveldstraat 24-26-28
3570 Alken
Tel: 011 68 45 83
Clustermanager: Serge Halleux