Wooncentrum De Meidoorn


De Meidoorn, dat is zorgeloos leven in een huiselijke sfeer. Elke bewoner van de Meidoorn heeft zijn eigen kamer, een gemeenschappelijke eet-en ontspanningsruimte zorgt voor een verbondenheid. Dankzij aanpassingen op maat slagen de bewoners erin om met hun fysieke beperking zo zelfstandig mogelijk te leven. Altijd een professionele helpende hand in de buurt, 7 dagen op 7, dan en nacht.

Doelgroep:

  • Volwassen mannen en vrouwen.
  • Met een fysieke beperking: mentaal, visueel, …
  • De maximumcapaciteit bedraagt 27 personen (vier leefgroepen van 6 à 7 bewoners).

Activiteiten:

Gezien de aard van de beperking zijn de cliënten in dit ‘tehuis voor niet-werkenden’ (TNW) niet in staat om werk te verrichten. Daarom bieden wij 5 dagen op 7 een gestructureerde en gevarieerde dagbesteding aan in één van onze dagcentra. Daarnaast genieten onze cliënten ’s avonds en in het weekend van ontspannende activiteiten. Een bezoek aan het café, een culturele voorstelling of een activiteit in de buurt. Een gezellig etentje, een spannend bioscoopbezoek of een frissen duik in het zwembad. Wij verrassen onze bewoners graag.

Begeleiding:

De begeleiding van de cliënten is heel intens, zodat zij een comfortabel leven kunnen leiden. De zorg gaat van gedeeltelijke tot volledige fysieke en paramedische (kinesist, ergotherapeut, logopedist, verpleegkundige) begeleiding.

Dag en nacht, voor alle taken, is er een helpende hand in de buurt. Dankzij de permanente hulp bij huishoudelijke taken (tafel dekken, afwassen, was plooien) en de constante administratieve, maatschappelijke en sociale ondersteuning gaan onze cliënten zorgeloos door het leven.

Infrastructuur:

De individuele kamers garanderen maximale privacy, terwijl de gemeenschappelijke leefruimtes (eetzaal, ontspanningsruimte, …) net sociaal contact stimuleren. De Meidoorn is volledig toegankelijk en het beschikt over alle technologische hulpmiddelen (hoog-laag-baden, tilliften, automatische deuren, oproepsysteem, …).

Contactgegevens:

De Meidoorn
Meidoornlaan 24
3511 Kuringen
Tel: 011 28 61 10
Clustermananger: Ellen Motmans