Kortverblijf


Hoe beginnen we eraan?

Je neemt telefonisch contact op met de sociale dienst van Intesa. Zij maken een afspraak met je in de Intesa-vestiging de Herkvallei of de Meidoorn.

Nog voor die eerste afspraak krijg je van ons een logeerboek. Hierin kan je alle info noteren die belangrijk is om goed voor je te zorgen tijdens je verblijf bij ons.

Tijdens de eerste kennismaking krijg je een rondleiding, overlopen we het logeerboekje en is er tijd om vragen te stellen. Uiteraard bekijken we dan of alle formaliteiten in orde zijn. Zo is er een erkenning van het Vlaams Agentschap voor Personen met een handicap (VAPH) nodig. Indien mogelijk wordt er eerst een proefopname afgesproken.

Wat is kortverblijf?

Met een kortverblijf bieden we ondersteuning aan gezinnen die tijdelijk opvang zoeken voor een familielid met een beperking.

De redenen kunnen divers zijn:

  • een vakantieperiode.
  • een moment van rust inbouwen.
  • een zieke of ziekenhuisopname van andere familieleden.

Wie komt in aanmerking voor kortverblijf bij Intesa?

Intesa biedt kortverblijf aan op twee locaties, voor twee doelgroepen.

In de Herkvallei in Hoepertingen kunnen volwassenen met een mentale en bijkomende beperking (ook autismespectrumstoornis) terecht.

In de Meidoorn te Kuringen vangen we volwassenen met een fysieke en bijkomende beperking, al dan niet aangeboren, op.

We hebben een erkenning voor 4 plaatsen, waarvan 3 in de Herkvallei en 1 in de Meidoorn.

Herkvallei
Sint-Truidersteenweg 317
3840 Hoepertingen

Meidoorn
Meidoornlaan 24
3511 Kuringen

Wat bieden we jou?

Een kwaliteitsvolle zorg voor onze cliënten is onze prioriteit. Zorg die we het best zo goed mogelijk afstemmen op de wensen en verwachtingen van de cliënt en zijn familie.

Familieleden mogen steeds bellen of langskomen als ze dat wensen. Naast een geborgen en warme opvang in de woonvorm bieden we een zinvolle dagbesteding aan.

Contactpersonen

Marc Bleus
Vivi Schiepers
Tel: 012/390460
kortverblijf@intesa.be