Dagcentrum Selko-art


In het dagcentrum Selko-art leven onze gasten zich creatief uit met het vervaardigen van sfeervolle kaarsen of heerlijk geurende zeep. Selko Art biedt iedereen de kans om talenten en vaardigheden te ontwikkelen naar eigen mogelijkheden, en dat binnen een aangenaam, rustig en positief werkklimaat. Een kleinschalig project op mensenmaat, in de geborgenheid van een ambachtelijk atelier.

Doelgroep:

  • Volwassen mannen en vrouwen met een fysieke beperking.
  • Eventueel bijkomende beperking: mentale beperking, communicatieproblemen, NAH (niet-aangeboren hersenletsel), visuele beperking, epilepsie, …
  • De maximumcapaciteit bedraagt 15 personen.

Activiteiten:

In het ambachtelijke atelier worden kaarsen en zeep geproduceerd en verpakt. Het resultaat is vaak schitterend: pareltjes van handwerk, met liefde gemaakt.

Onze gasten kunnen hun dag aangenaam en zinvol besteden binnen een vaste structuur. Zij krijgen de kans om hun handicap te overwinnen en als volwaardig medewerker een steentje bij te dragen aan de economie. De vrucht van hun werk is immers een kwaliteitsvol eindproduct dat verkocht wordt in de eigen winkel of tijdens opendeurdagen.

Werking:

De volledig toegankelijke en aangepaste infrastructuur laat de cliënten toe hun leven zoveel mogelijk in eigen handen te nemen. Maximale zelfredzaamheid, het stimuleren van een positief zelfbeeld, het ontwikkelen van lichamelijke en cognitieve vaardigheden: dat stellen wij voorop.

Selko-art biedt een standvastige structuur, een kader waarbinnen alle gasten zich ten volle kunnen ontplooien. Indien nodig is er permanente en intensieve ondersteuning tijdens de dagdagelijkse bezigheden (ADL: Algemene Levensverrichtingen zoals eten, drinken, ontspannen, omkleden, naar het toilet gaan, …). Op deze manier bieden we een antwoord op elke individuele hulpvraag.

Contactgegevens:

Selko Art
Business Park – Unit 12 (achterzijde) Steenweg 3
3540 Berbroek (Herk-de-Stad)
Tel: 089/41 66 30
Clustermanager: AnnPutzeys