Dagcentrum Art-ID


Art-ID is een kunstzinnig geïnspireerd dagcentrum voor volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel. Naast het collectieve programma is er veel ruimte voor individuele inbreng: cliënten stellen een eigen programma samen op basis van de eigen interesses en verwachtingen. Deelnemers maken wenskaarten en fotoboeken, koken, winkelen, doen aan houtbewerking, werken aan de computer of gaan iets drinken.

Doelgroep:

  • Volwassen mannen en vrouwen.
  • Met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH).
  • Eventueel bijkomende beperking: fysieke en/of mentale beperking, psychische en/of emotionele problemen, communicatieproblemen, …
  • De maximumcapaciteit bedraagt 15 personen per dag.

Activiteiten:

Binnen de muren van Art-ID maken de cliënten kleurrijke wenskaarten en stijlvolle fotoboeken, die daarna ook verkocht worden. De cliënten leren voorts omgaan met computer, koken hun eigen potje of doen aan houtbewerking. Door de aard van de activiteiten vinden de cliënten hun plaats in de maatschappij: zo gaan ze regelmatig winkelen, fietsen of iets drinken in de stad.

Werking:

Dagcentrum Art-ID biedt de cliënten een zinvolle dagbesteding, zodat ze kunnen terugvallen op een vaste structuur. Dit heeft een positieve impact op de levenskwaliteit van de cliënten: de zelfredzaamheid neemt toe, het zelfbeeld wordt positiever, de lichamelijke en cognitieve vaardigheden ontwikkelen zich.

De cliënten doen wat ze kunnen, letterlijk en figuurlijk: wij stellen realistische doelen, rekening houdend met eventuele gedragsproblemen. Er is bovendien permanente en intensieve ondersteuning tijdens de dagdagelijkse bezigheden (ADL: Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen zoals eten, drinken, ontspannen, omkleden, naar het toilet gaan, …). Op deze manier bieden we aan antwoord op elke individuele hulpvraag.

Infrastructuur:

De infrastructuur is volledig toegankelijk en aangepast aan de noden van de cliënten. Dit kleinschalige project staat bekend om zijn huiselijke, vertrouwde sfeer.

Contactgegevens:

Dagcentrum Art-ID
Crutzenstraat 94
3511 Kuringen-Hasselt
Tel: 011 87 26 95
Clustermanager: Ann Putzeys